Nový Domov pro Seniory v Sokolnicích

Představujeme nový Domov pro seniory v Sokolnicích

Projekt „Humanizace pobytových služeb Sokolnice“ financovaný Jihomoravským krajem, zahrnuje tři moderní pavilony pro 48 klientů, včetně zázemí pro zdravotní a ošetřovací personál. Pavilony jsou zasazené do historického parku barokního zámečku a byly realizovány v režimu Design & Build s využitím systému BIM.

Objekty jsou dvoupodlažní s bezbariérovým přístupem. Z technického hlediska jsou založeny na základových pasech, s obvodovým zdivem z plynosilikátu a betonovými stropy. Fasáda je ze silikonové probarvené omítky a konstrukce krovu je ze sbíjených dřevěných vazníků. Vytápění je zajištěno tepelnými čerpadly (země – voda) s využitím 12 vrtů o hloubce 100 m. V obytných místnostech bylo nainstalováno biodynamické LED osvětlení, které přispívá k duševnímu komfortu klientů.

Stavba je energeticky úsporná a všechny objekty mají průkaz energetické náročnosti budovy třídy A. Dešťová voda je průběžně zadržována v retenčních nádržích. Novostavba přináší vysoký standard péče a komfortu pro seniory.

✅ Projekt Domov pro seniory v Sokolnicích získal v kategorii „Stavby občanské vybavenosti“ Cenu hejtmana JmK v soutěži Stavba Jihomoravského kraje 2023.

Autoři: Ing. Petr Vedra a Ing. Jitka Stohlová | Arch.Design

Foto: Jíří Bednář 

Přihlašte se k odběru e-Zpravodaje e-mailem

Poučení o ochraně osobních údajů naleznete na tomto linku.

Sledujte nás na LinkedIn

Linkedin



Praha

Osadní 774/35
170 00 Praha 7
T: +420 541 420 911
E:

Brno

Sochorova 3262/23
616 00 Brno
T: +420 541 420 911
E:

Patříme do skupiny
Společně a poctivě
Top